S’acosta el Nadal i arriba el moment de posar-se el davantal
i cuinar tots aquells productes típics d’aquesta època. La nit de Nadal, el
dinar de Nadal i Sant Esteve són dies en què moltes famílies es reuneixen al
voltant de la taula, ja sigui de casa o d’un restaurant, per celebrar les
festes.
Aquí a Catalunya és tradició menjar sopa de galets, escudella,
canelons o torró. Ara bé, tots aquests productes representen una despesa
important per a les famílies, més encara tenint en compte els diners que es
deixen en regals. Per això hem volgut investigar quin és l’impacte de la crisi
pel que fa a l’hora de preparar els àpats nadalencs. Quants diners es gasta la
gent? Les famílies redueixen el menú de Nadal per estalviar? Com sobreviuen les
persones amb menys capacitat econòmica?
Hem parlat amb venedors del Mercat de la Boqueria de
Barcelona, famílies, treballadors de dos restaurants diferents i una associació
que recapta aliments per tal d’analitzar quines són les conseqüències de la
crisi en època de Nadal.
A continuació, us presentem el nostre treball.
Periodistes de carrer, buscadors d'històries |